آموزش خودمراقبتی در بیماریهای تیروئید

غده تیروئید چیست و عملکرد آن به چه صورت است؟
کمبود مواد مغذی رایج در کم کاری تیروئید عبارتند از:
- ویتامین ب12 که برای تولید هورمون های تیروئید بسیار لازم است. همچنین در رفع خستگی و سایر علائم مربتط با بیماری مفید است و در منابع غذایی حیوانی شامل ماهی، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، گوشت مرغ و ماکیان یافت می شود.
- سلنیوم نیز در ساخت هورمون های تیروئید و عملکرد طببیعی غده تیروئید موثر است. سلنیوم در مرغ، گوشت گاو، ماهی تن، تخم مرغ، غلات کامل به وفور یافت می شود
- روی (زینک) در بهبود عملکرد تیروئید و سطح هورمونهای آن موثر بوده و طبق نتایج مطالعات، اثر مثبتی بر عملکرد تیروئید در زنان دارای اضافه وزن دارد. غلات کامل، خشکبار (از قبیل بادام، بادام زمینی…) گوشت قرمز، مرغ و ماکیان منابع غذایی غنی از روی می باشند. مشاورین تغذیه در صورت تشخیص کمبود و میزان نیاز بدن ممکن است اقدام به تجویز مکمل نمایند.
لازم است بدانیم که به طور کلی رژیم غذایی مخصوصی برای مبتلایان به اختلالات تیروئید وجود ندارد و هیچ مدرکی مبنی بر اینکه خوردن یا پرهیز از مواد غذایی خاص باعث بهبود عملکرد تیروئید در مبتلایان می شود موجود نمی باشد. این بدین معنی است که نیاز به حذف کامل هیچ ماده غذایی نیست اما لازم است که بدانید برخی از مواد غذایی با عملکرد صحیح هورمون های تیروئید سازگاری ندارند و بهتر است در مصرف آنها احتیاط به خرج دهید و یا با دستورالعمل خاصی مصرف کنید که از این قرارند:
- نوشیدنی های حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای، نوشیدنی های گازدار که باعث کاهش مقدار لووتیروکسین در بدن می شوند. بهتر است حداقل 30 دقیقه پس از مصرف دارو مصرف شوند.
- منابع غذایی حاوی کلسیم از قبیل شیر، پنیر، ماست، بروکلی که باعث کاهش مقدار لووتیروکسین در بدن می شوند. باید حداقل 4 ساعت بین مصرف لووتیروکسین و منابع کلسیم فاصله باشد.
- سویا و مکمل های حاوی آن که ممکن است مانع عملکرد صحیح دارو شود. -شلغم، بادام زمینی، گل کلم، کلم بروکلی، آرد کاساوا را در حد اعتدال و به صورت پخته مصرف کنید چرا که شکل خام آنها باعث جلوگیری از تولید هورمون های تیروئید می گردند. حرارت اثرات ضد هورمون های تیروئیدی آنها را از بین می برد.

در بهزی کاربران زیادی به اختلات تیروئید مبتلا هستند و ما به همراه پزشکشان میکوشیم تا در مدیریت این اختلال آنها را یاری کنیم. در صورتی که این چالش مبتلا هستید میتوانید با نصب اپلیکیشن بهزی (مخصوص کاربر یا بیمار) از خدمات بهزی بهره مند شوید.
منبع: MayoClinic , ThyroidEyes
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.