نوزادم شیرم را نمیخورد و اعتصاب کرده! چه کار کنم؟

فهرست مطالب
نوزاد شما ممکن است به دلایل مختلفی، پس از ماهها شیرخوردن، ناگهان اعتصاب کند و شیرتان را نخورد. معمولاً با این کار میخواهد به شما بفهماند که مشکلی وجود دارد. اغلب این اعتصابها کوتاهمدت هستند و نباید همیشه آنها را بهمعنای آمادگی نوزاد برای مصرف شیرخشک یا غذای کمکی برداشت کرد.
دلایل رایج ممانعت نوزاد از خوردن شیر مادر
درد یا ناراحتی
دندان درآوردن، برفک دهان یا تبخال میتواند باعث شود دهان نوزاد حین شیرخوردن درد بگیرد. عفونت گوش نیز حین مکیدن پستان یا وقتی به یک پهلو دراز کشیده، احساس درد را در گوش تشدید میکند. همچنین احتمال دارد آسیب به یکی از اعضای بدن یا درد واکسن نیز باعث شود نوزاد در برخی حالتهای شیردهی، دچار درد شود.
بیماری
سرماخوردگی یا گرفتگی بینی میتواند تنفس را حین شیرخوردن برای نوزاد دشوار کند.
استرس یا حواسپرتی
محیط آشفته و پرسروصدا، به تأخیر افتادن شیردهی یا جدایی طولانی از مادر میتواند منجر به بدقلقی نوزاد و نپذیرفتن پستان مادر شود. واکنش شدید مادر به گازگرفتنهای نوزاد حین شیردهی نیز میتواند چنین تأثیری داشته باشد. گاهیاوقات نیز حواس نوزاد پرت است و آماده گرفتن پستان مادر نیست.
بو یا طعم عجیب
با استفاده از عطر، صابون، لوسیون یا دئودورانت جدید، بوی مادر تغییر میکند و ممکن است همین تغییر، باعث شود نوزاد دیگر تمایلی به خوردن شیر مادر نشان ندهد. تغییر طعم شیر مادر به دلیل مصرف غذا یا داروی جدید، شروع قاعدگی یا بارداری مجدد نیز میتواند بر میل نوزاد به خوردن شیر اثر بگذارد.
کمشدن شیر مادر
ممکن است شیر مادر به دلیل افزودن غذای کمکی به تغذیه نوزاد یا استفاده بیش از حد او از پستانک، کم شود و در نتیجه، نوزاد تمایلی به گرفتن پستان به دهان نداشته باشد.
راهکارهایی برای حل مشکل شیرنخوردن نوزاد
قطعاً تحمل چنین وضعیتی هم برای شما و هم نوزادتان سخت است. شاید احساس کنید فرزندتان شما را پس زده و همین مسئله ناراحتتان کند. اما به خاطر داشته باشید که اصلاً لازم نیست خود را سرزنش کنید؛ شما مقصر نیستید.
حتماً در این مدت به تعداد دفعاتی که نوزادتان عادت داشت شیر بخورد، شیرتان را بدوشید. میتوانید شیرتان را با قاشق، قطرهچکان یا بطری به او دهید. همچنین میتوانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
دست از تلاش برندارید
اگر نوزادتان کجخلقی میکند، شیردادن به او را متوقف کنید و پس از مدتی، دوباره تلاش کنید. میتوانید شیردادن به او را در زمانی که خوابآلوده است امتحان کنید.
حالت شیردهی را تغییر دهید
حالتهای مختلف شیردهی را امتحان کنید. اگر بینیاش گرفته، آن را تمیز کنید.
عواملی را که باعث حواسپرتی نوزاد میشود، حذف کنید
سعی کنید در اتاقی آرام و ساکت به او شیر دهید.
نوزادتان را در آغوش بگیرید
برقراری تماس پوستی بین شما و نوزادتان شاید علاقهاش به شیرخوردن از پستان را دوباره به او یادآوری کند. وقتی با یکدیگر به حمام میروید، ببینید پستان شما را میگیرد یا خیر.
فکری به حال گازگرفتنهایش بکنید
اگر حین شیردهی، نوزادتان شما را گاز میگیرد، انگشتتان را بهآرامی داخل دهانش ببرید تا نتواند به گازگرفتن ادامه دهد.
به تغییرهای ایجادشده در روند معمول زندگیتان توجه کنید
با خود فکر کنید که ایجاد چه تغییرهایی ممکن است نوزادتان را آشفته کرده باشد. استرس دارید؟ داروی جدیدی مصرف میکنید؟ رژیم غذاییتان تغییری کرده؟ عطر یا صابون جدیدی استفاده میکنید؟ ممکن است باردار باشید؟ در هر صورت، بادقت از خودتان مراقبت کنید.
اگر نوزدتان پس از گذشت یکی دو روز، همچنان تمایلی به خوردن شیر شما ندارد یا تعداد دفعات کثیف شدن پوشکش کمتر شده، حتماً به پزشک اطفال مراجعه کنید.
منبع: MayoClinic
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.