پیشنهادهایی به والدین برای مدیریت بهتر سال تحصیلی همراه با ویروس کرونا

برای اولین بار و به دلیل شیوع ویروس کرونا، سالِ تحصیلی جدید در دل شهریور شروع میشود. 15 شهریور مدارس آغاز میشوند و دانش آموزان همچنان بهصورت مجازی در کلاسهای درس حضور خواهند داشت. بنا به وضعیت منطقهای که در آن هستید یعنی منطقه سفید، زرد یا قرمز ازلحاظ شیوع ویروس کرونا، برنامه آموزشی متفاوت خواهد بود. در برخی مناطق همراه با آموزشهای مجازی، ممکن است آموزشهای حضوری هم برقرار باشد و دانش آموزان به مدرسه بروند. امسال شما در مقام پدر یا مادر وظیفه سختتری را نسبت به سالهای گذشته بر عهده دارید. هیچ پیشبینی دقیقی از زمان کشف واکسن کرونا و توزیع همگانی واکسن کووید 19 وجود ندارد؛ پس بهتر است بیشتر از قبل از فرزند خود حمایت کنید. میدانیم که دغدغه شما هم مثل تمام والدین دیگر موفقیت تحصیلی فرزند دلبندتان است و حتماً موفقیت تحصیلی را همراه با موفقیت اجتماعی، رفتاری و هیجانی مدنظر دارید. در ادامه با بعضی پیشنهادات برای یک سال تحصیلی مجازی آشنا میشویم:
شادی و جشن آغاز سال تحصیلی
شروع سال تحصیلی در مدارس معمولاً همراه با جشن و دیدن همکلاسیهای قدیمی و جدید است. امسال برای فرزند خود جشن آغاز سال تحصیلی بگیرید و اجازه بدهید که بداند شما به یادگیری او اهمیت میدهید. میتوانید برای او نامهای زیبا بنویسید یا شام موردعلاقهاش را تهیه کنید.
حضور فیزیکی دانشآموز در مدرسه
شاید مهمترین سؤال شما این باشد که اگر مدارس ترکیبی از کلاسهای حضوری و آنلاین بود فرزندم را به مدرسه بفرستم یا نه؟ پاسخ به این سؤال به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ ولی مهمترین موضوع، توجه به وضعیت سلامتی فرزندتان است. اگر فرزند شما در وضعیتی قرار دارد که ویروس کرونا میتواند تهدید جدی برای وی باشد از فرستادن وی به مدرسه خودداری کنید و این مسئله را با مسئولینِ آموزش، مدرسه و معلمان وی در میان بگذارید تا راهکاری جایگزین ارائه شود. کودکی که مبتلابه دیابت، سرطان، چاقی و یا مشکلات قلبی و کلیه هست نباید بهصورت معمول در مدرسه حاضر شود. همچنین اگر در محیط زندگی شما افراد در معرض خطر قرار دارند مراقبت و آموزش بیشتری باید به فرزند خود بدهید تا تمام دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کند. دانش آموزان میتوانند ناقل ویروس کرونا باشند و مثلاً اگر همراه پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی میکنند میتواند برای سلامت آن عزیزان تهدیدکننده باشد. پس حتماً به او آموزشهای ضروری مثل شستن دستها، عدم لمس چشم، بینی، دهان و زدن ماسک و تعریفی از مسئولیت اجتماعی بدهید.
توجه به نیازهای روحی و روانی دانشآموز
وقتی مدارس بهصورت کاملاً مجازی و آنلاین برگزار شود دانشآموز بسیاری از مزایایی را که در مدرسه داشته از دست میدهد. مثلاً در مدرسه با همکلاسی و هم سن و سالهای خود ارتباط دوستانهای داشته و به او خوش میگذشته است. به نیازهای روحی فرزند خود بیشتر از قبل توجه کنید. در برخی از سنین مثل نوجوانی ممکن است تنهایی زیادی را تجربه کنند و شما باید بیشتر مراقب سلامت روحی فرزند خود باشید.
مشارکت والدین
سن متغیری تأثیرگذار در میزان مشارکت والدین در تحصیل است. بدون شک دانشآموزی که در دوران دبستان درس میخواند نیاز به توجه بیشتری از سوی شما دارد. اینکه انتظار داشته باشید معلم از راه دور بتواند تمام نیازهای آموزشی دانش آموزان پایه دبستان را پاسخ دهد غیرواقعبینانه است. آموزش آنلاین رخدادی غیرمنتظره بود و هنوز به پختگی کافی نرسیده و اشکالات زیادی دارد. مشارکت شما جبران بعضی از نواقص است.
ارتباط والدین با مدارس
بهعنوان والد بهتر است با مدرسه در ارتباط باشید و مطمئن باشید که برنامه تحصیل فرزندتان بهروز است یا نه و از روند کلی آموزشی باخبر باشید. با معلم فرزندتان بیشتر از قبل ارتباط داشته باشید. این موضوع برای والدینی که فرزندان دبستانی دارند پررنگتر است.
ارتباط با مسئولین تربیتی مدرسه
در طی سال تحصیلی، علاوه بر ارتباط با معلم فرزندتان، حتما در مواقع نیاز از مشاوران و مسئولین تربیتی مدرسه نیز راهنمایی بگیرید. به علت حضور مداوم دانشآموز در خانه ممکن است گاهی اوقات اختلافهایی به وجود بیاید. حتما برای حل صحیح این مشکلات از دانش مشاوران مدرسه نیز بهره بگیرید. بر مبنای آخرین اخبار آموزش و پرورش، در سال جاری معلمان و دیگر مسئولین مدرسه هر روز در مدارس حضور خواهند داشت.
ابزار مناسب یادگیری
اگر شما از گوشی همسرتان برای برنامههای آنلاین آموزشی کودک استفاده میکنید مطمئن باشید در زمان مشخص به آن دسترسی دارید و این مسئله را جزو اولویتهای خود قرار دهید. برنامهای هماهنگ داشته باشید تا فرزند شما هیچ آموزشی را از دست ندهد.
برنامهریزی برای تکالیف درسی
با همراهی و مشورت با فرزندتان برنامهریزی مشخصی برای زمان آموزش و انجام تکالیف در طی روز داشته باشید.
محیط مناسب یادگیری
در قسمتی از خانه فضایی را برای فرزند خود آماده کنید تا در آنجا تمرکز بیشتر داشته و مطالعه کند. این محیط را میتوانید تبدیل به محیطی دلنشین برای یادگیری کنید.
زنگ تفریح خانگی
در بین ساعات آموزشی و مطالعه، زمانی را برای استراحت و تغذیه و تفریح او قرار دهید.
محدودیت استفاده از وسیله ابزارهای دیجیتال
استفاده از تبلت یا دیگر وسایل هوشمند باید برنامهریزیشده باشد. بعضی از دانش آموزان به بهانه درس و شبکههای آموزشی، زمان زیادی را در محیطهای مجازی سپری میکنند. این امر برای یک سال تحصیلی میتواند آسیبزا باشد. ممکن است فرزند شما از یادگیری دور شود و به گوشی و وسیله هوشمند اعتیاد پیدا کند و این مشکل ممکن است در هر مقطع تحصیلی رخ دهد. مدیریتِ زمان حضور و استفاده فرزندتان از وسیله هوشمند به عهده شماست. در این مسیر سعی کنید از روشهای تشویقی استفاده کنید و این مسئله را بدون چالش و در صورت نیاز با کمک مشاور مدرسه یا دیگر مشاوران تحصیلی برطرف کنید.
پیگیری اخبار و قوانین جدید
سعی کنید اطلاعات بهروزی داشته باشید. تا حد امکان اخبار را رصد کنید تا وضعیت محیط زندگی شما ازلحاظ شیوع کرونا و اینکه در کدام حالت قرمز، زرد یا سفید است را بشناسید.
تغییر سبک زندگی
ممکن است شما شاغل باشید و حالا به دلیل در خانه ماندن فرزندتان سبک زندگیتان تغییر کند. اگر فرزندتان را پیش اعضای دیگر خانواده یا دوستانش میگذارید حتماً مراقب او باشید و مطمئن باشید او در محیطی امن هم ازلحاظ سلامت جسمی و هم روانی قرار دارد.
امیدواریم سال تحصیلی جدید سال رشد فرزندانمان باشد و به یاد داشته باشید که با حضور بیشتر فرزندتان در خانه، شما الگوهای اصلی او هستید.
منبع: USNews
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.