هر ریزش مویی ناشی از کمبودهای غذایی نیست. به یکدیگر مکمل توصیه نکنیم!

فهرست مطالب
پیش از هر اقدامی، علت ریزش مو را پیدا کنید
ریزش مو میتواند فقط پوست سر یا کل بدن شما را تحتتأثیر قرار دهد و موقت یا دائمی باشد. این وضعیت ممکن است نتیجه وراثت، تغییرات هورمونی، شرایط پزشکی یا بخشی طبیعی از افزایش سن باشد. کمبودهای تغذیهای نیز یکی از علل شایع ریزش مو است. نوع درمان به علت ریزش مو بستگی دارد و تشخیص آن بر عهده پزشک متخصص این حوزه است.
هرچه زودتر درمان ریزش مو را شروع کنید، نتیجه بهتری میگیرید
پس از مشخص شدن دلیل ریزش مو، اقدام بعدی شروع هرچه زودتر فرایند درمان است. با شروع سریعتر درمان، جلوی ریزش موی بیشتر را میگیرید یا آن را متوقف میکنید. حتی ممکن است به رشد مجدد موهایتان کمک کنید. با به تأخیر انداختن درمان، ریزش موهایتان ادامهدار خواهد شد.
مصرف خودسرانه مکمل برای درمان ریزش مو ممنوع!
افرادی که فکر میکنند دچار ریزش موی ناشی از کمبود مواد مغذی هستند، باید بدانند که تشخیص این امر به عهده پزشک متخصص و مشاورین تغذیه است نه دوستان و همکاران! کمبود ویتامین از طریق آزمایش خون و ارزیابی رژیم غذایی تشخیص داده میشود. در مرحله بعدی، رژیم غذایی فرد اصلاح میشود و در صورت لزوم، مکملهای غذایی برایش تجویز میشود. ممکن است چندین نوع ریزش مو به طور همزمان وجود داشته باشد. در نتیجه تشخیص دقیق بسیار مهم است.
شایعترین کمبودهای تغذیهای مؤثر بر ریزش مو
کمبود سلنیوم
کمبود سلنیوم عملکرد تیروئید را مختل میکند که میتواند باعث کمکاری آن و در نتیجه، ریزش مو شود. منابع غذایی خوب حاوی سلنیوم عبارتاند از مغزهایی مانند گردو، ماکیان، غلات کمپلکس، ماهی و میگو.
کمبود آهن
آهن به تولید هموگلوبین و رساندن مواد مغذی و اکسیژن به فولیکولهای مو کمک میکند. بدون آهن کافی، مو رشد نمیکند و بهتدریج نازک خواهد شد.
عدم مصرف غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، غذاهای دریایی و حبوبات، از دست دادن خون در اثر زخم یا پریودهای سنگین، از علل بالقوه کمبود آهن هستند.
کمبود روی (زینک)
کمبود روی (زینک) مانند کمبود آهن باعث کاهش رشد مو و شکنندگی و آسیب به موها میشود. البته یافتههای علمی نشان میدهد که مکمل روی فقط ریزش موی ناشی از کمبود روی را کاهش میدهد و دریافت مکمل روی بیش از مقادیر موردنیاز بدن، شاید باعث ناراحتی گوارشی و حتی ریزش مو شود.
منابع غذایی حاوی روی عبارتاند از آجیل و مغزها، صدف، گوشت قرمز، ماکیان، غلات کامل و لوبیاها.
کمبود بیوتین
بیوتین باعث تولید کراتین در موها میشود و میزان رشد فولیکولهای مو را افزایش میدهد . غنیترین منابع غذایی حاوی بیوتین عبارتاند از زرده تخممرغ، حبوبات، جگر، قارچ، موز، بروکلی، مغزها و دانهها، مخمر، ماهی، لبنیات، سیبزمینی شیرین و آووکادو.
کمبود ویتامین دی
ویتامین دی با تحریک فولیکولهای مو به ضخامت تارهای مو کمک میکند. کمبود ویتامین دی باعث نازکی و کاهش رشد موها میشود. از آنجایی که منابع غذایی حاوی این ویتامین محدود است و اکثر ایرانیان دچار کمبود این ویتامین هستند، مکمل ویتامین دی را با نظر پزشک مصرف کنید. توجه کنید که طول دوره مصرف ویتامین دی به شکل مکمل، بسیار مهم است زیرا مصرف آن در دوزهای بالا مسمومیتزاست و و باعث آسیب به بدن و استخوانها میشود.
آیا مکمل های غذایی جلوی ریزش مو را می گیرند؟
بستگی به نوع ریزش مو دارد.
درست است که ریزش مو میتواند از علائم شایع کمبود ریزمغذیهایی چون روی، آهن، بیوتین و برخی مواد مغذی دیگر باشد اما هر ریزش مویی، ناشی از فقر غذایی نیست. پس به محض شروع ریزش مو، مصرف انواع مکملها از جمله زینکپلاس، بیوتین، سلنیوم، سیستین ب6 و موارد دیگر را به یکدیگر توصیه نکنیم.
هر ریزش مویی با خوردن مکملهای غذایی برطرف نمیشود. به فکر درمان باشید!
منبع: WebMD
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.