ورزش منشأ سلامتی

توجه به تحرک روزانه یکی از مهم ترین بخش های سبک زندگی سالم در همه ماست. حکیم ابوعلی سینا هم همواره بر لزوم ورزش تاکید دارد و آن را از ارکان اولیه زندگی باکیفیت میداند.
ورزش و تحرک جسمانی انواع مختلفی دارد اما همه انواع آن خون را در سرتاسر بدن به گردش وا میدارد، چربی ها را میسوزاند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش میدهد. برخی پژوهش ها نشان میدهد که تحرک ساده و حتی ۱۰دقیقه فعالیت جسمانی در روز سلامت روحی و روانی افراد را نیز تقویت میکند و سبب میشود فرد واضح تر و شفاف تر تفکر کند. افرادی که ورزش میکنند پس از فقط یکبار اجرای فعالیت جسمانی بطور کلی احساس بهتر و مطلوب تری دارند. در ادامه به بررسی چند اثر برجسته تحرک روزانه می پردازیم:
تقویت سیستم اسکلتی
تحقیقات نشان داده است که ورزش روزانه و تحرک کافی در دوران زندگی به نحو موثری در پیشگیری از بیماری های استخوانی، بهبود شکل بدن و علی الخصوص پوکی استخوان موثر است.
به تاخیر انداختن دوره سالمندی
شاید بتوان گفت که تحرک کافی به بدن کمک میکند تا به راحتی بتواند از مواد اضافه در همه بخش ها رهایی یابد و همین باعث میشود تا برای مدت طولانی تری سلامت مانده و شادابی خود را حفظ کند. ورزش باعث میشود حجم گردش خون موثر بدن بیشتر شده و از لخته شدن آن جلوگیری شود. به این دلیل، در ادامه خطر ابتلا به بیماری های قلبیعروقی و سکتههای مغزی کم شده و یا به تاخیر بیفتد.
تاثیر مثبت در بهبود بسیاری از بیماریها
تحرک روزانه همانند یک دارو و روش درمانی برای بیماران دیابتی، افراد دارای اضافه وزن و … ضروری است. به عنوان مثال ورزش موجب افزایش سوخت و ساز شده و باعث بهبود عملکرد گیرنده های انسولین در بدن میشود. تجرک کافی میتواند به نوبه خود موجب تقویت دستگاه تنفسی و سیستم ایمنی شود و ناهنجاری هایی که از این ناحیه ممکن است ایجاد شود برطرف گردد.
نقش مهم در متعادل نگه داشتن وزن بدن
ورزش و تحرک کافی با اثرات مثبتی که بر سیستم گوارشی و افزایش حرکات روده دارد میتواند هضم را بهتر کرده و از یبوست مزمن جلوگیری کند و این خود عامل مهمی برای بهبود متابولیسم بدن و متعادل نگهداشتن وزن و حتی کاهش آن است.
افزایش توان عمومی بدن
ورزش میتواند موجب افزایش توانایی برای انجام کارهای بدنی برای مدت طولانی شده و آمادگی جسمانی را افزایش دهد. بدن ما باید همواره آماده باشد تا در صورت بروز شرایط سخت عملکرد کافی و مفید داشته باشد بدون اینکه آسیب ببیند لذا ورزش کمک میکند تا این آمادگی همیشه در بدن باقی بماند.
تحرک به عنوان تقویت کننده قوای روانی و روحیه
تحرک روزانه میتواند موجب برقراری تعادل روانی در فرد از طریق کنترل هیجانات و استرس بشود. انجام این فعالیت ها در روز میتواند توسعه مهارت های روانی مثل هدفمندی و خلاقیت های فکری را به دنبال داشته باشد و افزایش نشاط و شادابی و امید به زندگی را نیز ایجاد کند. از همه مهم تر اینکه ورزش منظم میتواند موجب افزایش اعتماد بنفس بشود و کیفیت زندگی را بالا ببرد. یعنی فعالیت بدنی موقعیتی را برای افراد فراهم می آورد که هنگام ورزش از مشکلات زندگی دور شوند ونیز فرصتی پیدا کنند تا تجارب شاد و خوشایندی بدست آورند.
سامانه خدمات مکمل درمان بهزی حرکات و ورزش هایی را به صورت برنامه روزانه برای هر کدام از اعضا ارسال میکند که هم متناسب با شرایط عمومی فرد (سن،جنس، وزن و…) بوده و هم تاثیر مثبتی بر بیماری خاص افراد دارد. هر فرد با تحلیل و ارزیابی انجام ورزش در بهزی و مسیر رو به رشد آن میتواند اثرات بسیار مثبت آن را پیگیری کرد. بهزی به عنوان سامانه ارائه کننده خدمات مکمل درمان، تاکید بسیار جدی روی تحرک روزانه و نقش مثبت آن دارد و همراه بیماران خواهد بود که از این طریق کیفیت زندگی خود را افزایش دهند.
منبع: NIH , MayoClinic
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.