اگر به دلیل کرونا در خانه هستید و احساس تنهایی میکنید، این راهکارها را امتحان کنید

بیشتر افراد در طی زندگی خود احساس تنهایی را بهصورت کوتاهمدت تجربه کردهاند اما حضور کرونا باعث شد به دلیل در خانه ماندن و کاهش ارتباطات اجتماعی شرایط کمی سختتر از قبل شود. دل همه ما برای جمعهای دوستانه و بدون نگرانی، دورهمی های خانوادگی، مهمان آمدن و مهمانی رفتن و جشنهای عروسی و مسافرتهای بدون دغدغه از ویروس کرونا تنگشده است؛ شاید حذف ناگهانی این برنامهها از زندگی ما باعث شده باشد در طی چند ماه اخیر بیشتر احساس تنهایی را در خود یا اطرافیانتان دیده باشید در ادامه با نکات و راهکارهایی که منجر به کاهش احساس تنهایی در طی دوران کرونا میشود آشنا میشویم. البته بعضی از روشهای زیر برای بعضی از افراد بهتر جواب میدهند پس با توجه به روحیه خود راهکارهایی که بیشتر مناسب شما هستند را انتخاب کنید.
دو نکته مهم که در مورد احساس تنهایی بهتر است بدانیم
- اول اینکه تجربه احساس تنهایی ممکن است برای همه افراد به وجود بیاید پس علاوه بر توجه به احساسات خود، مراقب احساسات اطرافیانمان هم باشیم.
اینکه فردی چه سنی دارد یا در چه خانوادهای زندگی میکند به این معنی نیست که او دیگر احساس تنهایی را تجربه نمیکند. شاید به خطا فکر کنیم مثلاً مادری با دو فرزند و در کنار همسر هرگز احساس تنهایی را تجربه نخواهد کرد بهویژه اگر از نظر مالی هم در شرایط خوبی باشد. شاید شما هم این تجربه را داشته باشید که دوستی پیش شما آمده و از تنها بودن خود شکایت کرده است گفته است کسی را ندارد که از او برای مشکلاتش کمک بگیرد یا افرادی در زندگیاش باشند که او را دلگرم کنند درصورتیکه در ظاهر همهچیز خوب به نظر میرسیده است. پس اگر خودمان هم احساس تنهایی نداریم باید بدانیم که میتوانیم به اطرافیانمان کمک کنیم تا احساس تنهایی کمتری را تجربه کنند و گاهی این کار بهراحتی یک تماس تلفنی یا فرستادن یک پیغام در واتساپ است.
- دومین نکته این است که با تنها بودن و تنها زندگی کردن شما لزوماً احساس تنهایی را تجربه نخواهید کرد.
احساس تنهایی هممعنا با انزوای اجتماعی نیست؛ احساس تنهایی یک احساس ناخوشایند است و زمانی سروکله این احساس پیدا میشود که شما فکر کنید میان کیفیت و کمیت روابطی که دوست داشتید داشته باشید با روابطی که در حال حاضر دارید کمبود و شکافی وجود دارد. مثلاً شما در حال حاضر ممکن است با سه دوست در ارتباط باشید و در کنار همسر خود زندگی کنید ولی باز احساس تنهایی کنید چون فردی برونگرا هستید و دوست دارید در جمعهای دوستانه بزرگ حضورداشته باشید یا اینکه فکر کنید این افراد بهاندازه کافی شما را درک نمیکنند. اما انزوای اجتماعی یعنی افراد ارتباطات و تعاملات اجتماعی کمی دارند و این همیشه منفی نیست. این جمله را بارها شنیدهایم و شاید بعضی از شما نیز تجربه کرده باشند که شما ممکن است در یکخانه خلوت و تنها رضایت زندگی بالایی داشته باشید ولی در یک جمع شلوغ احساس تنهایی زیادی بکنید؛ اما حتماً به یاد داشته باشیم که انزوای اجتماعی طولانیمدت هرگز پیشنهاد نمیشود زیرا ممکن است این تنهایی فیزیکی بهمرور باعث احساس تنهایی ذهنی هم بشود و شما به خاطر دوری از جامعه هنر ارتباطات اجتماعیتان کاهش یابد
راهکارهایی برای کاهش احساس تنهایی در دوران کرونا
راههایی جدید برای ارتباط با عزیزانتان پیدا کنید.
در مدتزمانی که در خانه هستید حتماً با دیگران وقت بگذرانید. شما بهعنوان یک فرد خلاق میتوانید یک گروه تشکیل بدهید و بعضی از فعالیتهایی را که دوست دارید از راه دور همراه باهم انجام دهید مثلاً سر یکزمان مشخص یک فیلم مشترک را باهم نگاه کنید و بعد از دیدن فیلم در مورد آن صحبت کنید؛ و یا اگر شما مادری جوان هستید و در خانه در حال آشپزی هستید میتوانید از مادرتان هم بخواهید که در همان روز همزمان یک غذای مشخص را آماده کنید و بعد هم طی مراحل آشپزی با تماس اینترنتی همراه با مادرتان باشید و از راهنماییها او استفاده کنید. اگر بهشدت دلتنگ یک پیادهروی شدهاید و تمایل دارید با دوست خود زمانی را بگذرانید حتماً فاصله اجتماعی را رعایت کرده و ماسک بزنید. سعی کنید این پیادهروی در ساعات خلوت و در محیط باز اتفاق بیفتد. اگر هم در خانه میمانید حتماً با دیگران زمان بگذرانید.
برنامه ارتباطی منظمی داشته باشید.
با داشتن یک برنامه ارتباطی منظم هم احساس تنهایی شما کاهش پیدا میکند و هم عزیزانتان را خوشحال میکنید. بهعنوانمثال یک دفترچه یادداشت داشته باشید و بهصورت روزانه اسم افرادی را که دوست دارید به آنها تماس بگیرید را یادداشت کنید. مثلاً به یک دوست یا همکار قدیمی تماس بگیرید و باهم در مورد یک موضوع یا خاطره شیرین مشترک حرف بزنید و همین باعث میشود آنها هم مشتاقتر باشند تا با شما در ارتباط باشند.
در کلاسهای آنلاین شرکت کنید.
ازآنجاییکه پیشبینی مشخصی از پایان ویروس کرونا وجود ندارد پس نباید ارتباطات و فعالیتهای اجتماعی را متوقف کنیم. خوشبختانه ما در عصر دیجیتال زندگی میکنیم پس در کلاسهای آنلاین شرکت کنید مثلاً در یک کلاس یوگای آنلاین شرکت کنید. الآن زمان مناسبی است که بعضی از مهارتهای موردعلاقهتان را یاد بگیرید و یا در مورد آن بیشتر مطالعه کنید. مثلاً یادگیری زبان انگلیسی یا یادگیری ساخت انیمیشن و عکاسی هر آنچه مطابق علاقه شماست باوجود آموزشهای آنلاین امکانپذیر است.
احساسات خود را با دیگران به اشتراک بگذراید اما اهل مقایسه نباشید.
وقتی در دنیای مجازی مخصوصاً اینستاگرام قرار دارید ازآنجاییکه اکثر افراد فقط لحظات و احساسات خوب خود را به اشتراک میگذراند ممکن است شما احساس تنهایی بیشتری بکنید و فکر کنید این احساسات مختص به شما هست و دیگران اصلاً این احساسات را تجربه نمیکنند. از شادیهای محیط مجازی لذت ببرید اما همیشه یادتان باشید این محیط نباید جایی برای مقایسه خودتان با زندگی دیگران باشد.
ورزش کنید و از اپلیکیشن های ورزش در خانه یا مدیتیشن در خانه استفاده کنید.
اگر نگران تناسباندام هستید از ورزشهایی که نه نیازی بهوسیله خاصی دارند و نه نیاز به محیطی بزرگ برای دویدن استفاده کنید. نصب یک اپلیکشین ورزشی میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. با نصب یک اپلیکیشن مدیتیشن میتوانید بیشتر از قبل به فکر آرامش خود هم باشید
داوطلبانه به دیگران کمک کنید.
برای سرگرمی بیشتر و سلامت ذهنی بالاتر با توجه به چارچوبهای بهداشتی میتوانید به دیگران کمک کنید. مثلاً شاید در میان اطرافیان یا همسایگان شما سالمندی باشد که برای بعضی کارها نیاز به توانایی شما دارد پس از انجام کمک به آنها غافل نشوید. معمولاً جوانان احساس تنهایی را کمتر تجربه میکنند ولی بدانید خیلی از افراد به شما نیاز دارند و این کمک بهسلامت و معنای زندگی شما هم کمک خواهد کرد. مثلاً با یک عزیزی که قوموخویش زیادی ندارد یا تنها زندگی میکند ارتباط بیشتری داشته باشید و بیشتر از قبل احوال او را بپرسید. اگر کسی را میشناسید که از تکنولوژی فراری است یا کلاً فکر میکند یادگیری تکنولوژی سخت است برای گوشی او مثلا واتساپ نصب کنید و به او یاد بدهید از طریق تماس تصویری وقت بیشتری را با دیگران سپری کند.
ارتباطات معنیدار داشته باشید.
برای مبارزه با احساس تنهایی، شما به تعداد ارتباطات زیاد نیاز ندارید بلکه باید در ارتباطات خود احساس رضایت داشته باشید. ببینید که برای شما چه نوع ارتباطی خشنودکننده است و هدفمند به سمت همان نوع از ارتباطات بروید. صحبت با آدمهای مختلف و شلوغ کردن اطرافتان بدون توجه به این موضوع گاهی احساس تنهایی شما را بیشتر هم خواهد کرد.
احساس تنهایی خود را بپذیرید و در مورد آن حرف بزنید.
خیلی از افراد احساس تنهایی دارند اما خیلی از همین افراد از صحبت در مورداحساس تنهاییشان خجالت میکشند. در یک تحقیق مشخصشده حدود 60 در صد از افرادی که احساس تنهای دارند برای اینکه در مورد این موضوع با دیگران صحبت کنند راحت نیستند؛ اما بیایید بپذیریم که تنهایی هم یک احساس است مثل تمام احساسات و هیجانات دیگر از عصبانیت و خشم تا ترس و غم. وقتی شما از این احساس صحبت نمیکنید و آن را مخفی میکنید با این کارتان احساس تنهاییتان بالاتر میرود مثلاً در پژوهش دیگری مشخص شد افرادی که به خانواده و دوستان خود از این حس تنهایی نمیگویند دو برابر بیشتر حس تنهایی داشتند.
خود را دوست داشته باشیم و با خودمان هم ارتباطی دوستانه برقرار کنیم.
احساس تنهایی به ارتباط ما با خودمان هم بر می گردد وقتی شما احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید ارتباط با دیگران هم برای شما راحت تر می شود.
راستی به یاد داشته باشید شما کلید حل مشکل خیلی از عزیزانتان هستید و می توانید داوطلبانه از همسایگان، دوستان و اعضای خانواده خود در این شرایط سخت حمایت کنید.
منبع: PsychologyToday
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.