آلوئهورا: دوست یا دشمن؟

فهرست مطالب
آلوئهورا ژلی است که از برگ گیاه آلوئه گرفته میشود. هزاران سال است که مردم از این گیاه برای بهبود و نرمی پوست و درمان بسیاری از بیماریها ازجمله یبوست و اختلالات پوستی استفاده میکنند. تحقیقات امروزی در مورد فواید آلوئهورا متناقض است و برخی شواهد نشان میدهد که این گیاه میتواند باعث بروز سرطان در حیوانات آزمایشگاهی شود. در ادامه همراه بهتیام باشید تا بیشتر با این گیاه آشنا شوید.
فواید آلوئهورا چیست؟
تحقیقات علمی، تأثیر استفاده از گیاه آلوئهورا را بهعنوان روشی درمانی برای پوست– حداقل برای برخی عارضهها- تأیید میکند. مطالعات نشان داده است که ژل آلوئهورا ممکن است در درمان برخی بیماریهای پوستی مؤثر باشد. ازجملهی این بیماریها:
- پسوریازیس
- درماتیت سبورهای
- شوره سر
- سوختگی جزئی
- خراشیدگی و ساییدگی پوست
- آسیب پوستی در اثر اشعه
- تبخال
- آکنه
- شقاق (پارگی) مقعد
شواهد نشان میدهد که آب آلوئهورا، در صورت مصرف به شکل خوراکی، یک ملین قوی به حساب آید. در حقیقت، آب آلوئهورا قبلاً به عنوان داروهای یبوست بدون نسخه فروخته میشد؛ اما از آنجایی که ایمنی استفاده از آلوئهورا به صورت خوراکی کاملاً اثبات نشده است، سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 2002 دستور داد ملینهای بدون نسخهای که حاوی آلوئهورا هستند، یا در ترکیبشان تغییر داده شود از قفسههای داروخانه جمع شوند.
به نظر میرسد خوردن ژل خوراکی آلوئهورا به کاهش سطح قند خون در افراد دیابتی کمک میکند. همچنین گمان میرود که آلوئهورا به کاهش کلسترول نیز کمک میکند. هنوز نتیجهی مطالعات در مورد تأثیر آلوئهورا بر سایر بیماریها چندان دقیق نیست.
چه مقدار آلوئهورا استفاده کنیم؟
دوز (حجم) استفاده از آلوئهورا در کرمها و ژلها متفاوت است. برخی از کرمهای مخصوص سوختگی فقط 5/0 درصد آلوئهورا دارند، امّا کرمهایی که برای پسوریازیس استفاده میشوند ممکن است تا 70٪ آلوئهورا داشته باشند. به عنوان مکمل خوراکی، آلوئهورا هیچ دوز مشخصی ندارد.
برای یبوست، برخی افراد روزانه 100-200 میلیگرم آب آلوئهورا یا 50 میلیگرم عصارهی آلوئهورا را طبق نیاز مصرف میکنند. برای دیابت، روزانه 1 قاشق غذاخوری از ژل آن استفاده میشود. مصرف دوزهای بالای شکل خوراکی آلوئهورا یا لاتکس آلوئهورا خطرناک است. در مورد مقدار استفاده از آلوئهورا از پزشک خود راهنمایی بخواهید.
آلوئهورا در بیشتر فروشگاهها فروخته میشود؛ اما اگر میخواهید خودتان گیاه آلوئهورا را پرورش دهید، نحوهی صحیح خارج کردن ژل از گیاه به این صورت است:
- یک برگ را از نزدیک ساقه ببرید و آن را بشویید.
- آن را روی یکتختهی برش قرار دهید؛ طوری که سمت گرد رو به بالا باشد.
- با استفاده از چاقو پوست کنارههای برگ را جدا کنید.
- سپس با استفاده از چاقو ژل را از بین پوست باقیمانده بیرون بیاورید.
- آن را پوره یا له کنید.
- اکنون ژل آلوئهورا آماده است.
عوارض یا خطرات استفاده از آلوئهورا
قبل از استفاده از آلوئهورا با پزشک خود مشورت کنید. محققان در مورداستفادهی مداوم از آلوئهورا هشدار میدهند؛ اما اگر محصول آلوئهورا فاقد آلوئین –عصارهی این گیاه که مشخصشده است باعث ایجاد سرطان روده بزرگ در موشهای آزمایشگاهی میشود – باشد، ممکن است استفاده از آن بهعنوان یک درمان موضعی برای آفتابسوختگی ایرادی نداشته باشد. آلوئین بین برگ گیاه آلوئه و مادهی چسبناک داخل آن یافت میشود.
- اثرات جانبی. آلوئهورای موضعی ممکن است باعث تحریک پوست شما شود. آلوئهورای خوراکی، دارای اثر ملین است، پس میتواند باعث دلپیچه و اسهال شود. همچنین مصرف زیاد آن تعادل الکترولیت در خون را از بین میبرد. آلوئهورا حتی میتواند باعث لکه شدن در روده بزرگ شود و بررسی روده توسط کولونوسکوپی را دچار اختلال کند؛ بنابراین یک ماه قبل از انجام کولونوسکوپی از مصرف آلوئهورا اجتناب کنید. ژل آلوئهورا برای استفادهی موضعی یا مصرف خوراکی باید فاقد آلوئین باشد زیرا این ماده میتواند دستگاه گوارش را تحریک کند.
- خطرات. آلوئهورای موضعی را روی بریدگیهای عمیق یا سوختگیهای شدید اعمال نکنید. افرادی که به سیر، پیاز و گل لاله حساسیت دارند احتمالاً نسبت به آلوئهورا هم حساس هستند. فراموش نکنیم دوزهای بالای آلوئهورای خوراکی خطرناک است. اگر مشکلات گوارشی، بیماری قلبی، بواسیر، مشکلات کلیوی، دیابت یا عدم تعادل الکترولیت دارید، آلوئهورای خوراکی مصرف نکنید.
- فعلوانفعالات دارویی. اگر دارویی را بهطور روزانه و همیشگی مصرف میکنید، قبل از شروع استفاده از مکملهای آلوئهورا با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا آلوئهورا با داروها و مکملهایی مانند داروهای دیابت، داروهای قلبی، ملینها، استروئیدها و ریشهی شیرینبیان تداخل دارد. حتی مصرف خوراکی ژل آلوئهورا ممکن است مانع جذب داروهایی شود که به طور همزمان با آن مصرف میشوند.
منبع: WebMD
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.