مواد غذایی مضر برای پسوریازیس

رژیم غذایی مشخصی برای درمان پسوریازیس وجود ندارد اما تجربه برخی از افراد مبتلا نشان داده که مصرف برخی مواد غذایی، علائم آنها را تشدید میکند. در ادامه با برخی از مواد غذایی مضر برای بیماران مبتلا به پسوریازیس آشنا میشوید.
کمتر بخورید: گوشت قرمز چرب
این نوع گوشت میتواند جرقهای برای شروع التهاب و وسیعتر شدن و شدیدتر شدن اشتعال پسوریازیس باشد. چربی اشباع موجود در گوشت قرمز احتمال ابتلا به بیماری قلبی را نیز افزایش میدهد و میدانیم که احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی در افراد مبتلا به پسوریازیس بالاتر است. اگر هوس خوردن گوشت قرمز کردهاید، برشهای کمچرب مانند گوشت راسته و سرین بالا و پایین گاو، و گوشت چرخکرده با کمترین درصد چربی را انتخاب کنید.
کمتر بخورید: شکر
شکر میتواند التهاب را تشدید کند و احتمال بیماری قلبی را افزایش دهد. همچنین ممکن است منجر به افزایش وزن شود و اضافهوزن یا چاقی میتواند موجب تشدید علائم پسوریازیس شود. از نوشیدنیهای شیرین صرفنظر کنید و مصرف شیرینیجاتی مانند شکلات و دسر را کاهش دهید. از آنجایی که شکر در برخی مواد غذایی غافلگیرکننده مانند نان و سس پاستا نیز یافت میشود، برچسب محصولات را برای آگاهی از مواد شیرینکننده آن بررسی کنید.
کمتر بخورید: غذاهای سرخ شده
این غذاها غالباً چربی اشباعشده زیادی دارند که حاوی ترکیبات التهابی به نام «محصولات نهایی با گلیکاسیون پیشرفته» (AGEs) است. این ترکیبات زمانی به وجود میآیند که غذایی در دمای بالا پخته شود. نتایج مطالعهای نشان داده میزان التهاب در بدن افرادی که مصرف غذاهای حاوی مقدار زیادی از این ترکیبات را کاهش دادهاند، بعد از چهار ماه کمتر شده است. بهجای غذاهای سرخ شده از غذاهای پخته، آبپز یا بخارپز استفاده کنید.
کمتر بخورید: غلات تصفیه شده
در فرایند تهیه آرد سفید و برنج، فیبر و مواد مغذی غلات از آنها گرفته میشود. در نتیجه، آنها را سریعتر هضم میکنید و این میتواند قند خون شما را دچار افزایش و کاهش شدید کند. همچنین ممکن است منجر به التهاب شود. پس بهجای آنها از غلات کامل مانند آرد گندم کامل و برنج قهوهای استفاده کنید.
منبع: WebMD
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.