12 درمان خانگی سریع برای کاهش پف صورت و ورم بدن

معمولاً افراد بعد از سن بلوغ تجربه ورم صورت یا بدن را دارند. آیا برای شما هم پیشآمده است که بعد از بیدار شدن از خواب به جلوی آینه بروید و با چشمانی پفآلود مواجه شوید؟ و یا در زمان مسافرت و بعد از پیاده شدن از ماشین حس کنید پای شما از شدت ورم، درون کفش جا نمیشود؟ در ادامه همراه بهتیام باشید تا با درمانهای خانگی پف و ورم صورت و بدن آشنا شوید.
1. کمپرس سرد برای کاهش پف چشم
کمبود خواب، حساسیت، غذای پرنمک و سیگار کشیدن میتواند منجر به پف زیر چشم شود. یکی از سادهترین راهحلهای خانگی برای کاهش پف زیر چشم کمپرس سرد است. پارچه تمیزی را با آب سرد خیس کنید، آن را بچلانید و برای چند دقیقه بهآرامی روی چشمهایتان قرار دهید و آرام فشار دهید. این کار را در حالت نشستهاید انجام دهید.
2. نوشیدن آب و کاهش ورم بدن
برخی اوقات راهحل از بین بردن پفکردگی یا ورم صورت یا حتی بدن نوشیدن بیشتر آب است. زمانی که بدن کم آب میشود، سلولها و بافتهای بدن آب را جذب کرده و در خود نگه میدارد. این فرآیند جذب آب توسط بدن میتواند منجر به پفکردگی شود. هنگامیکه آب مینوشید، سلولها آب ذخیرهشده را آزاد میکنند و به کاهش پف کمک میکند.
3. بالا نگهداشتن پا و کاهش ورم پایینتنه
اگر پاها یا قوزک پای شما متورم است، پاهایتان ر ا بالاتر از بدن قرار دهید تا سنگینی وزنتان از روی آنها برداشته شود. مثلاً دراز بکشید و پاهای خود را به دیوار تکیه بدهید. بالا بردن قسمتهای متورم بدن کمک میکند که مایع در قسمتهای تحتانی بدن جمع نشود. حاملگی، ایستادن طولانیمدت روی پاها، رانندگی در مسافتهای طولانی و یا مسافرت هوایی منجر به ورم بدن میشود.
4. استفاده از چای کیسهای و کاهش پف چشم
با چای کیسهای به جنگ ظاهر پفکرده بروید. چای کیسهای را در آب گرم خیس کنید و بعد از خنک شدن روی چشم خود قرار دهید.. کافئین چای باعث تنگ کردن رگهای خونی و کم شدن پفکردگی صورت میشود؛ بنابراین از چای سیاه استفاده کنید.
5. قطع مصرف نمک و کاهش ورم بدن
قطع مصرف نمک باعث تعادل مایعات در بدن میشود. خوردن بیشازحد نمک میتواند فشارخون را بالا ببرد و بدن مایعات اضافی جمع کند. سدیم موجود در نمک آب را به درون رگهای خونی میکشد و آنها را بزرگ میکند. این روند سبب تورم صورت، ران، پا یا قوزک پا میشود. در طی روز کمتر از یک قاشق چایخوری نمک بخورید و از جایگزینهای نمک استفاده کنید.
6. تحرک داشتن
نشستن یا ایستادن طولانیمدت میتواند باعث تجمع مایعات در ران پا یا دیگر بخشهای تحتانی بدن شود. تحقیقات نشان میدهد که تمرینات ورزشی بهتر از استراحت کردن تورم را کاهش میدهد. یکی از ورزشهای ملایم شنا است که به مفاصل فشار نمیآورد.
7. کاهش مصرف نوشیدنیهای الکلی
نوشیدن الکل میتواند به شکل پفکردگی صورت، پاها یا شکم بروز کند. الکل اثر التهابی بر روی بدن دارد. الکل ادرارآور است و در هنگام ادرار کردن مقداری از آب بدنتان را از دست میدهید. نوشیدن طولانیمدت الکل ممکن است منجر به اضافهوزن و پف آلودگی شود.
8. شناخت آلرژیها
حساسیتها میتوانند باعث پفکردگی زیر و اطراف چشم شوند. کنترل حساسیتهایتان میتواند تورم را کنترل کند. آلرژیهای خودتان مثل حساسیت به گرده گل، گیاهان یا گردوخاک را بشناسید و از آنها دوریکنید.
9. تجربه ماساژ
ماساژ گرفتن نهتنها آرامشبخش است بلکه میتواند تورم ناشی از بارداری را نیز برطرف کند. ماساژ میتواند مایعی را که بین بافتهای بدن نشست کرده است به جریان بیندازد. شما خودتان میتوانید از سرانگشتانتان برای ماساژ پاها یا رانهای خود استفاده کنید. ماساژ دادن عضلات و بافتهای نرم نهتنها پفکردگی را کاهش میدهد بلکه استرس، تنش و درد را نیز کاهش میدهد.
10. غذاهای مقابلهکننده با پف و ورم
برخی از غذاها مانند میوهها، سبزیجات و چربیهای سالم همانند اسیدهای چرب اشباعنشده و امگا ۳ که در ماهی سالمون و دیگر ماهیهای چرب یافت میشوند به کاهش ورم کمک میکند. شکلات تلخ، چای سبز، زردچوبه و زنجبیل هم جزو مواد غذایی مفید هستند.
11. جورابهای فشرده سازی
این جورابها فشار مداوم و محکمی را به پاها و مچ پاهایتان وارد میکنند تا از تجمع مایعات در آنها جلوگیری کنند. صبح جورابها را بپوشید و تا زمانی که احساس راحتی میکنید آنها را به پا داشته باشید.
12. مکملهای منیزیم
منیزیم میتواند باعث کاهش تورم و همچنین پفکردگی در افرادی شود که آب زیادی در بدن خود نگه میدارند.اگر مشکل کلیوی یا قلبی دارید، سؤال کنید که آیا مکملهای منیزیم برای شما بیخطر است یا خیر.
منبع: WebMD
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.