چه زمانی باید مسواکم را عوض کنم؟

اکثر ما میدانیم که مسواکها تاریخ انقضایی دارند، اما تشخیص زمان مناسب برای تعویض آنها، کار راحتی نیست. طبق دستورالعمل شرکتهای سازنده آنها و توصیههای دندانپزشک، مسواک باید هر 12 تا 16 هفته تعویض شود. اگر هنوز قانع نشدهاید، شاید مطالعه این مطلب به شما کمک کند.
مسواکم را چند وقت یکبار تعویض کنم؟
مسواک شما اولین سپر دفاعی در برابر باکتریهایی است که باعث بیماری لثه، پوسیدگی دندان و بوی بد دهان میشوند.
با کمک برس محکم و دسته راحت مسواک، حتی نقطههای دور از دسترس دهان نیز تمیز میشوند. مسواکهایی با برس نرمتر نیز میتوانند مواد غذایی و باکتریهایی را که در اطراف پایههای دندانتان جمع میشوند، بهخوبی از میان بردارند.
اگر به توصیهها گوش میدهید و روزی دو بار، هر بار بهمدت دو دقیقه مسواک میزنید، به این معناست که به مراقبت از دندانها و پیشگیری از پوسیدگی اهمیت میدهید.
مسواکزدن پس از هر وعده غذایی و بعد از میانوعدههای شیرین، اقدام مثبت دیگری برای پیشگیری از پوسیدگی دندان است.
اگر روزی دو بار یا بیشتر از مسواک خود استفاده کنید، احتمالاً پس از سه ماه متوجه تغییراتی در برس آن میشوید.
متخصصان توصیه میکنند مسواک خود را هر 3 تا 4 ماه یکبار یا هر زمان که فرسوده شد، تعویض کنید.
اگر موهای برس مسواکتان مثل قبل محکم و صاف نیست، یعنی وقتش رسیده که آن را دور بیندازید.
سری مسواک برقی را چند وقت یک بار تعویض کنم؟
برس مسواک برقی با چرخش یا لرزش سریع، سطح دندانهایتان را تمیز میکند. برس مسواکهای برقی نیز از جنس نایلون است و پس از مدتی خراب میشود. بهعلاوه، موهای برس مسواک برقی کوتاهترند و ممکن است سریعتر از بین بروند.
سعی کنید هر 12 هفته یا حتی زودتر، سری مسواک برقی خود را عوض کنید. به علائم فرسودگی یا پارگی موها توجه کنید تا بدانید چه زمانی باید با سری مسواک خود خداحافظی کنید.
دلایلی دیگر برای تعویض مسواک
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده بیمار بودهاید، بهتر است مسواک خود و سایر ساکنان خانه را تعویض کنید.
بهویژه، عفونتهای ویروسی و باکتریایی مانند استرپتوکوک گلو بسیار نگرانکننده هستند و دلیل موجهی برای تعویض مسواک قدیمی خود با مسواکی جدید به حساب میآیند.
خوب است مسواک فرزندانتان را سریعتر عوض کنید، زیرا امکان دارد برس مسواک یا دسته آن را گاز بگیرند و به آن آسیب بزنند.
فراموش نکنید هنگام مسواکزدن مراقب فرزندتان باشید تا مطمئن شوید که سر مسواک را به جایی که نباید، نمیمالد.
اگر فرد دیگری بهاشتباه از مسواک شما استفاده کرد، آن را دور بیندازید. دهان هر کسی باکتریهای متفاوتی دارد و شاید باعث بیماری شود.
چگونه از مسواکم نگهداری کنم؟
از مسواک نیز باید مانند سایر وسایل بهداشتی مراقبت کرد. مسواک خود را با شخص دیگری، حتی اعضای خانواده خود، شریک نشوید. اگر مسواکتان را در کنار مسواکهای دیگر نگهداری میکنید، مطمئن شوید سر مسواکها با یکدیگر تماس ندارند.
بعد از مسواکزدن، مسواک خود را کاملاً با آب بشویید. نیازی نیست آن را ضدعفونی کنید. هر تلاشی برای تمیزکردن مسواک میتواند باعث گسترش میکروبها شود.
برای تمیز نگهداشتن مسواک در مواقعی که از آن استفاده نمیکنید، به ظرف مخصوص دربسته هم احتیاج ندارید. برخی از این ظروف میتوانند رشد کپک را تشدید کنند یا باکتریها را گسترش دهند.
استفاده بیشازحد مجاز از یک مسواک، چه خطرهایی دارد؟
هربار که از مسواکتان استفاده میکنید، برس نایلونی آن در معرض آب و مواد شیمیایی خمیردندان قرار میگیرد. پس با هر بار استفاده، موهای برس کمی ضعیف می شوند. موها پس از مدتی خم میشوند و پیچ میخورند.
نتایج مطالعهای در سال 2013 نشان داده که پس از 40 روز استفاده مداوم، تغییرشکل موهای برس مسواک باعث میشود مسواکزدن کمتر مؤثر باشد. دندانهای شرکتکنندگانی که در چهلمین روز استفاده، مسواک خود را تعویض نکرده بودند، بیشتر جرم داشت.
حداقل دو مطالعه دیگر نیز تأیید کردهاند که مسواکهای قدیمی در ازبینبردن جرم دندان که دلیل بیماری لثه و پوسیدگی دندان است، کارآمدی بسیار کمتری دارند.
خلاصه اینکه…
مسواک شما ابزاری مهم برای مراقبت از بهداشت دهان و دندان است. برای حفظ آن و استفاده حداکثری از طول عمرش، آن را پس از استفاده بهصورت عمودی قرار دهید و بگذارید خشک شود.
برنامهریزی کنید که هر 3 تا 4 ماه یکبار، مسواک اعضای خانواده را تعویض کنید. در تقویم خود، تاریخ خرید را علامت بزنید تا بدانید در چه تاریخی باید دوباره آن را تعویض کنید.
منبع: Healthline
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.