مردان و مشکلات جنسی آنها: آیا راهی برای درمان وجود دارد؟

مشکل جنسی یا اختلال در عملکرد جنسی به مشکلی در هر مرحله از پاسخ جنسی گفته میشود که مانع از رضایت مرد یا زن و شوهر از تجربه لذت جنسی میشود. چرخه پاسخ جنسی چهار مرحله دارد: هیجان، فلات، ارگاسم و ثبات. اختلال عملکرد جنسی مشکلی شایع است. خوشبختانه، بیشتر موارد اختلال عملکرد جنسی قابلدرمان است؛ بنابراین نگرانیهای خود را با همسر و دکتر خود در میان بگذارید.
چه عواملی باعث مشکلات جنسی در مردان میشود؟
اختلال عملکرد جنسی در مردان میتواند نتیجه مشکلات جسمی یا روانی باشد.
دلایل جسمانی
بسیاری از شرایط جسمی و پزشکی میتواند باعث مشکلاتی در عملکرد جنسی شود. دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی (عروق خونی)، اختلالات عصبی، عدم تعادل هورمونی، بیماریهای مزمن مانند نارسایی کلیه یا کبد و اعتیاد به الکل و سوءمصرف مواد مخدر ازجمله این موارد است. عوارض جانبی برخی از داروها، ازجمله برخی داروهای ضدافسردگی، میتواند بر میل و عملکرد جنسی تأثیر بگذارد.
دلایل روانشناختی
استرس و اضطراب مربوط به کار، نگرانی در مورد عملکرد جنسی، مشکلات زناشویی، افسردگی، احساس گناه و اثرات ضربه جنسی گذشته از دلایل روانشناختی اختلال در عملکرد جنسی است.
مشکلات جنسی شایع در مردان چیست؟
شایعترین مشکلات جنسی در مردان اختلالات انزال، اختلال در نعوظ و میل جنسی مهارشده است.
اختلالات انزال
انواع مختلفی از اختلالات انزال در مردان وجود دارند، ازجمله:
- انزال زودرس: به انزالی گفته میشود که قبل یا بعد از مدت کوتاهی از دخول جنسی رخ میدهد.
- انزال مهارشده، عقبمانده یا دیررس: زمانی که انزال بهکندی اتفاق میافتد.
- انزال پسرونده: این حالت زمانی اتفاق میافتد که هنگام ارگاسم، انزال به جای اینکه به سمت مجرای ادرار برود و سپس از انتهای آلت تناسلی خارج شود، به داخل مثانه بازمیگردد.
در برخی موارد، انزال زودرس و انزال دیررس توسط عوامل روانی ایجاد میشوند، ازجمله زمینههای مذهبی شدید که باعث میشود فرد رابطه جنسی را گناهآلود، فاقد جذابیت برای شریک زندگی و ناشی از حوادث آسیبزای گذشته در نظر بگیرد. انزال زودرس- رایجترین شکل اختلال عملکرد جنسی در مردان- اغلب به دلیل عصبی بودن نسبت به چگونگی عملکرد آنها در حین رابطه جنسی است. داروهای خاص، ازجمله برخی از داروهای ضدافسردگی، ممکن است بر انزال تأثیر بگذارند.
انزال پسرونده در مردان مبتلا به دیابت که از نوروپاتی دیابتی (آسیب عصبی) رنج میبرند، شایع است. به دلیل مشکلات اعصاب مثانه و گردن مثانه است که انزال به عقب جریان پیدا میکند. در سایر مردان، انزال پسرونده پس از جراحی روی مثانه یا پروستات، یا بعد از برخی از جراحیهای شکمی اتفاق میافتد. برخی از داروها، بهویژه داروهایی که برای درمان اختلالات خلقی استفاده میشوند، ممکن است باعث مشکلات انزال شوند.
اختلال نعوظ
اختلال نعوظ که بهعنوان ناتوانی جنسی نیز شناخته میشود، بهعنوان ناتوانی در رسیدن و یا حفظ نعوظ مناسب برای مقاربت تعریف میشود. دلایل اختلال نعوظ شامل بیماریهای مؤثر بر جریان خون مانند آترواسکلروز (تصلب شرایین)؛ اختلالات عصبی؛ عوامل روانشناختی، مانند استرس، افسردگی و اضطراب عملکرد (عصبی بودن بیش از توانایی آنها در انجام عمل جنسی)؛ و آسیب به آلت تناسلی مرد است. بیماری مزمن، داروهای خاص و بیماری به نام بیماری پیرونی (بافت اسکار در آلت تناسلی مرد) نیز میتواند باعث اختلال در نعوظ شوند.
میل جنسی مهارشده
میل مهارشده، یا از دست دادن شهوت جنسی، به کاهش میل به فعالیت جنسی یا علاقه به آن اشاره دارد. کاهش شهوت جنسی میتواند از عوامل جسمی یا روانی ناشی شود. این مشکل با مقادیر کم هورمون تستوسترون در ارتباط است. همچنین ممکن است به دلیل مشکلات روانی، مانند اضطراب و افسردگی؛ بیماریهای پزشکی، مانند دیابت و فشارخون بالا؛ برخی از داروها، از جمله برخی از داروهای ضدافسردگی؛ و مشکلات ارتباطی ایجاد شود.
چگونه مشکلات جنسی در مردان تشخیص داده میشود؟
برای تشخیص مشکل جنسی مرد، پزشک احتمالاً با شرححال کامل علائم و معاینه فیزیکی شروع میکند. برای بررسی احتمالی هرگونه مشکل پزشکی که ممکن است در اختلال عملکرد مؤثر باشد، آزمایشهای دیگری را هم تجویز میکنند. پزشک ممکن است شما را به سایر متخصصان بهداشت، ازجمله اورولوژیست (پزشک متخصص دستگاه ادراری و سیستم تولیدمثل مردان)، درمانگر جنسی و سایر مشاوران ارجاع دهد.
چگونه اختلال عملکرد جنسی در مردان درمان میشود؟
بسیاری از موارد اختلال عملکرد جنسی با درمان مشکلات اساسی جسمی یا روانی قابل اصلاح است. استراتژیهای درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- درمان پزشکی: درمان هر مشکل جسمی که در اختلال عملکرد جنسی مرد نقش دارد.
- داروها: داروهایی مانند سیالیس، لویترا، استاکسین، استندرا، یا ویاگرا با افزایش جریان خون در آلت تناسلی مرد، به بهبود عملکرد نعوظ در مردان کمک میکنند. پرومسنت دارویی است که برای درمان انزال زودرس استفاده میشود. اسپری موضعیای که به آلت تناسلی زده میشود و حاوی لیدوکائین است، حساسیت را کاهش داده و باعث کنترل بیشتر انزال میشود.
- هورمونها: مردان با سطوح پایین تستوسترون ممکن است از درمان جایگزینی تستوسترون بهرهمند شوند.
- درمان روانشناختی: درمان با یک مشاور آموزشدیده میتواند به فرد کمک کند تا احساس اضطراب، ترس یا گناه را که ممکن است بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارند، برطرف کند.
- کمکهای مکانیکی: کمکهایی مانند دستگاههای خلع و پروتز آلت تناسلی ممکن است به مردان مبتلا به اختلال نعوظ کمک کنند.
- آموزش و برقراری ارتباط: آموزش در مورد رابطه جنسی و رفتارها و پاسخهای جنسی ممکن است به مردان کمک کند تا بر اضطراب خود در مورد عملکرد جنسی غلبه کنند. گفتگوی آزاد با همسرتان در مورد نیازها و نگرانیهایتان همچنین به شما کمک میکند تا بسیاری از موانع زندگی سالم جنسی را پشت سر بگذارید.
آیا میتوان از ایجاد مشکلات جنسی پیشگیری کرد؟
درحالیکه نمیتوان از مشکلات جنسی پیشگیری کرد، اما مقابله با دلایل اساسی اختلال عملکرد میتواند به شما کمک کند در هنگام بروز مشکل، مسئله را بهتر درک کرده و با آن کنار بیایید. برخی موارد وجود دارد که میتوانید برای کمک به حفظ عملکرد خوب جنسی انجام دهید:
- برای هرگونه شرایط پزشکی/ بهداشتی، برنامه درمانی پزشک خود را دنبال کنید.
- مصرف الکل خود را محدود کنید.
- سیگار کشیدن را ترک کنید.
- با هرگونه مسائل عاطفی یا روانی مانند استرس، افسردگی و اضطراب کنار بیایید. در صورت نیاز درمان کنید.
- ارتباط با شریک زندگی خود را افزایش دهید.
چه زمانی باید در مورد اختلال عملکرد جنسی با پزشک خود در ارتباط باشید؟
بسیاری از مردان گاهی مشکلات عملکرد جنسی را تجربه میکنند. بااینحال، وقتی مشکل مزمن باشد، میتواند باعث ناراحتی مردان و همسر آنها شوند و تأثیر منفی بر روابط آنها بگذارند. اگر بهطور مداوم مشکلات عملکرد جنسی را تجربه میکنید، برای ارزیابی و درمان به پزشک خود مراجعه کنید.
منبع: WebMD
در اپلیکیشن بهزی همیشه میتوانید با پزشک و درمانگر خود مشاوره کنید و از توصیههای درمانی برای بهبود کاملتر استفاده کنید.
از داروخانه آنلاین بهتیام نیز میتوانید مکملها و محصولات سلامت موردنظر خود را آنلاین تهیه کنید. در مسیر سلامتی و خودمراقبتی همراه شما هستیم.
این مطلب صرفاً جنبه آموزشی دارد و نباید جایگزینی برای تشخیص و درمان توسط پزشک قلمداد شود. هرگز عمل به توصیههای پزشک را بهدلیل مغایرت با مطالبی که میخوانید، به تأخیر نیندازید یا نادیده نگیرید.